Son of a Gun (2015)

De 19-jarige JR belandt in de gevangenis en komt er al vrij snel achter dat het verdomd handig is om de hele zware jongens aan jóuw kant te hebben. Als hij de 20 wil halen tenminste.

Wanneer hij problemen krijgt met een paar hufters die hem tot hun bitch willen maken, wordt hij geholpen door Brendan (Ewan McGregor), een levensgevaarlijke Britse crimineel. Maar niets voor niets natuurlijk. Brendan verwcht van JR dat hij hem gaat helpen wanneer zijn straf eropzit. Iets wat JR onmogelijk kan weigeren en hij raakt al vrijwel meteen na zijn vrijlating verwikkeld in Brendans wereld vol criminaliteit, intriges en geweld. En dan wordt hij ook nog eens verliefd op – uiteraard – het verkeerde meisje.

Het Australische Son of a Gun is een aardige misdaadthriller, die helaas de cliché’s niet helemaal weet te ontwijken. Gelukkig is McGregor goed op dreef als de licht ontvlambare Brendan die zich als een soort vaderfiguur uit de hel ontfermd over de jonge en kneedbare JR. Een rol die overigens niet onverdienstelijk gespeeld wordt door de voor mij onbekende Brenton Thwaites. Echt briljant of origineel is de film dus niet, maar wel onderhoudend.


"Aardige misdaadthriller, die helaas de cliché's niet helemaal weet te ontwijken."