The Shaolin Cowboy 1-4 (2014)

Geoff Darrow is geniaal, maar ook een beetje een pestkop. In dit vervolg op de serie uit 2004 komt dat wel heel duidelijk naar voren.

Een coherent verhaal zat er in de eerste serie ook niet echt in, maar de bizarre avonturen van de zwijgzame vechtersbaas waren wél spectaculair. Ik ben bang dat het veelvuldige vragen door fans om een vervolg bij Darrow hem heeft doen besluiten om ze te geven wat ze willen, maar dan met een recalcitrant opgeheven middelvinger.

De Shaolin Cowboy neemt het hier namelijk op tegen zombies. Gewapend met een dubbele kettingzaag en zijn martial arts talenten hakt hij de ontelbare ondoden op extreem gedetailleerde wijze aan mootjes. En dat is het. Elke pagina van de vier delen tellende serie is min of meer hetzelfde. Het is geniaal getekend, dat wel, maar bij het omslaan van elke pagina hoop je toch dat er iets anders te zien is dan hetzelfde tafereel, maar nee hoor. Als grap uitermate geslaagd, maar wanneer elk deel zo’n 4 dollar kost, is het wel een dure.


"Elke pagina van de vier delen tellende serie is min of meer hetzelfde."