Kick-Ass 2 (2013)

De eerste Kick-Ass was, eerder ondanks dan dankzij het bronmateriaal van Mark Millars gelijknamige comicserie, een leuke draai aan het superheldengenre. Regisseur Matthew Vaughn bedankte voor de eer en liet de sequel over aan Jeff Wadlow die ‘klassiekers’ als Prey en Never Back Down op zijn naam heeft staan.

De nieuwe avonturen van de self-made superheroes zijn ditmaal echter een stuk minder verfrissend dan in het origineel. Hit-Girl doet pogingen om de horror van high school te doorstaan, The Red Mist heeft zichzelf omgedoopt tot The Motherfucker en Kick-Ass zelf heeft zich aangesloten bij een groepje vigilantes onder leiding van Colonel Stars and Stripes (een aanvankelijk onherkenbare Jim Carrey). The Motherfucker heeft echter nog een appeltje te schillen met Kick-Ass en verzamelt een team supervillains om zich heen, waarmee hij de gekostumeerde weldoener een bloedig lesje wil leren.

Het is niet zo dat er helemaal niks deugt aan Kick Ass 2, de cast is weer oké, en er zitten sporadisch wat geslaagde grappen in, maar het niveau van het eerste deel wordt nergens gehaald. Jeff Wadlow is duidelijk geen Matthew Vaughn en dat is op zich niet erg. Wat wel erg is, is dat de film nogal goedkoop over komt, de special effects zien er bijvoorbeeld regelmatig echt niet uit. Toch heeft Wadlow iets goed gedaan in de ogen van zijn Fox-baasjes (niet geheel toevallig is Mark Millar nu chef superheld bij die club) want hij mag de X-Men spinoff X-Force regisseren die gepland staat voor 2016.


"Het niveau van het eerste deel wordt nergens gehaald."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.