Welcome to the Punch (2013)

Slappe politiethriller met James McAvoy en Mark Strong die elkaar het leven zuur maken. De eerste als verbitterde manke agent Max Lewinsky, de tweede als superboef Jacob Sternwood.

Wanneer Sternwoods zoon zich diep in de nesten heeft gewerkt is paps gedwongen terug te keren naar Londen vanuit zijn veilige schuilplaats in Ijsland. En dat is precies waar Lewinsky op zit te wachten, want dankzij de crimineel loopt hij rond met een verrotte knie waar regelmatig een onsmakelijke hoeveelheid wondvocht uit gedraineerd dient te worden. Lewinsky zint dan ook op wraak en wil koste wat kost dat Sternwood achter de tralies verdwijnt. Beide mannen komen er echter achter dat ze slechts pionnen zijn in een smerig spel wat geleid wordt vanuit een onverwachte hoek.

En met ‘onverwacht’ bedoel ik ‘vreselijk voorspelbaar’ want Welcome to the Punch is zo’n film waarbij je aan de tronies van de acteurs al kunt zien waar hun loyaliteit ligt. Lewinsky’s hoogste baas wordt namelijk gespeeld door David Morissey (die in The Walking Dead het vleesgeworden kwaad The Governor speelt) dus je weet bij voorbaat al dat er iets niet in de haak is zodra hij in beeld is. De cast is dus wel adequaat, en de kille blauwgrijze cinematografie is niet onaardig, maar daar houden de positieve noten wel op. Regisseur en scriptschrijver Eran Creevy grossiert in cliché’s en weet de spanning nauwelijks vast te houden. Daarnaast is de filmposter ook niet om aan te zien. Extra strafpunten dus.


"Regisseur en scriptschrijver Eran Creevy grossiert in cliché's en weet de spanning nauwelijks vast te houden."