The Cold Light of Day (2012)

Lekker relaxen tijdens een vakantie in Spanje op de boot van zijn vader is er niet bij voor Will. Zijn bedrijf staat op het punt failliet te gaan dus het is niet verwonderlijk dat hij even afgeleid is door zijn telefoon. Hierdoor maakt de giek van de boot keihard kennis met het hoofd van zijn broers liefje. Dapper springt hij overboord om hulp en medicijnen te halen, maar wanneer hij terug komt is de boot nergens te bekennen. Wat is er met zijn familie gebeurd?

Regisseur Mabrouk el Mechri maakte eerder de vermakelijke crimekomedie JCVD waarin hij Jean Claude van Damme een verbitterde versie van zichzelf liet spelen. Het lijkt erop dat die film een lucky shot was, want zijn Hollywood-debuut The Cold Light of Day is een zeperd van jewelste. Ondanks een op papier degelijke cast met Bruce Willis, Sigourney Weaver en toekomstige Superman Henry Cavill is er weinig florissants te melden over dit dertien in een dozijn werkje. Willis en Weaver doen gewoon het dingetje waarvoor ze ingehuurd zijn, degelijk dus, maar Cavill heeft helaas een zeer beperkt acteerrepertoire. Met zijn moeilijke hoofd en rare loopje is het moeilijk voor te stellen waarom de beste man tegenwoordig zo gewild is in Hollywood. El Mechri heeft wel geprobeerd wat humor in de film te stoppen met een paar kolderrieke bijrolletjes en doldwaze oneliners, maar ook deze slaan als een spreekwoordelijke tang op een al even zo spreekwoordelijk varken. En wanneer er zelfs op technisch vlak gigantische fouten gemaakt worden, van daglicht naar schemer in dezelfde achtervolgingsscène bijvoorbeeld, of een magische panty die zelfs na een schuifpartij over het asfalt onbeschadigd is, ja dan valt er helemaal niets meer te redden aan dit wanproduct.


"Met zijn moeilijke hoofd en rare loopje is het moeilijk voor te stellen waarom de beste man tegenwoordig zo gewild is in Hollywood."