The Darkest Hour (2012)

Ja hoor, daar zijn ze weer. Zijn wij als vredige aardbewoners rustig bezig ons met onze eigen zaken te bemoeien, moet er weer een vijandig ras aliens zo nodig op visite komen. En nog wel terwijl de twee Amerikanen Ben (Max Minghella) en Sean (Emile Hirsch) in Moskou zijn om zaken te doen.

Ze hebben zich net verpoosd in de meest clichématige Eurotrash nachtclub die je maar verzinnen kan, wanneer de buitenaardsen vanuit de lucht naar beneden lazeren. Ze zijn bijna onzichtbaar, maar wel dodelijk want ze verpulveren de arme slachtoffers en consumeren de restjes energie alsof het borrelnootjes zijn. Samen met de louche Skyler (Joel ‘Robocop‘ Kinnaman) en de toeristes Natalie en Anne kunnen ze ternauwernood ontsnappen. De enige manier waarop onze dappere overlevers deze onzichtbare invasie te lijf kunnen gaan is door middel van het elektriciteitsspoor wat de aliens achterlaten.

Het is me een groot raadsel waarom Emile Hirsch en de Russische regisseur Timur Bekmambetov (Night Watch, Wanted) zich hebben ingelaten met dit misbaksel. Een slap onlogisch verhaal, dialogen om te janken, tragisch gedateerde special effects en Russische acteurs die ook geen idee hebben waar ze mee bezig zijn, zijn zo maar een paar dingetjes die opvallen. Bekmambetov heeft de film dan misschien niet zelf geregisseerd, maar hij had de echte regisseur Chris Gorak misschien wat handige tips mee kunnen geven, want The Darkest Hour ziet er ook nog eens knullig en amateuristisch uit.


"Een slap onlogisch verhaal, dialogen om te janken, tragisch gedateerde special effects en Russische acteurs die ook geen idee hebben waar ze mee bezig zijn."