Headhunters (2011)

Roger Brown is niet alleen een belangrijke headhunter voor grote multinationals, hij hobbyt ook leuk bij als kunstrover. Dat moet ook wel want, zijn trofee-vrouw en huis kosten hem klauwen vol geld. Wanneer zijn pad kruist met Clas Greve, een voormalig militair die een waardevol Rubens-schilderij in zijn bezit heeft, kan hij dat buitenkansje natuurlijk niet laten liggen.

De rollen worden echter omgedraaid en Roger komt van de ene penibele situatie in de andere terecht. Clas is namelijk bij lange na niet de zonderlinge maar ongevaarlijke rijkaard die hij lijkt te zijn, maar een gevaarlijke tegenstander. Een kat-en muisspel met verstrekkende gevolgen voor de anders zo zeker van zijn zaak zijnde Brown en hij moet al zijn inventiviteit aanwenden om dit überhaupt te overleven.

Headhunters begint vrij conventioneel als spannende crime-thriller, maar naarmate de film vordert wordt het what-the-fuck gehalte behoorlijk opgeschroefd. Deze film bekijken met zo min mogelijk voorkennis is dan ook een must. Hoofdrolspelers Aksel Hennie als Roger en Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) als Clas zijn beiden erg goed en regisseur Morten Tyldum (Varg Veum) houdt de vaart er lekker in. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van bestseller-auteur Jo Nesbø en ik ben in ieder geval getriggerd om een van deze mans boeken te gaan lezen. Missie geslaagd dus voor deze fijne boekverfilming.


"Naarmate de film vordert wordt het what-the-fuck gehalte behoorlijk opgeschroefd."