Hellboy: The Fury (1-3)

Damn. Hellboy-mastermind Mike Mignola laat er geen gras over groeien. Om te stellen dat er best wel veel dingen gebeuren in The Fury is dan ook het understatement van het jaar.

The Fury is de afsluitende miniserie die het einde vormt van het verhaal wat zeven jaar geleden begon met Darkness Calls, The Wild Hunt en gaat naadloos verder waar de vorige mini The Storm ophield. Hellboy is inmiddels in het bezit van het zwaard Excalibur en moet het opnemen tegen Nimue, de koningin van de heksen die een leger van ondoden en ander gespuis achter zich heeft om de Apocalypse te ontketenen.

Mignola laat het Hellboy-tekenwerk al sinds 2004 voornamelijk over aan Duncan Fegredo zodat hij zich meer kan focussen op het schrijven. Ik was in het begin natuurlijk een beetje sceptisch want wie tekent Hellboy nu beter dan zijn schepper zelf? Maar met Fegredo heeft hij echt goud in handen en ik vind hem nu eigenlijk beter dan de steeds minimalistischer wordende Mignola. Fegredo’s artwork ademt wel dezelfde sfeer uit met dezelfde zware contrasten maar dan mega-gedetailleerd. De epische strijd tussen Hellboy en een gigantische draak in het derde deel is dan ook een lust voor het oog en heeft weinig woorden nodig om de lezer op de knieën te dwingen. En net wanneer je denkt dat Mignola de genadeklap heeft uitgedeeld, komt er op de allerlaatste pagina verlossing in de vorm van een teaser voor een vervolg in 2012. Zo doe je dat. Daar kunnen amateurs als Marvel en DC met hun mega-events Fear Itself en hun ontelbare nummer één reboots nog wat van leren.


"Om te stellen dat er best wel veel dingen gebeuren in The Fury is het understatement van het jaar."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.