Crossed 3D (2011)

Het 3d virus heeft ook toegeslagen in comicland. Uitgever Avatar heeft ook gemeend om op die trend in te haken en vuurt de ge├»nfecteerde sicko’s van Crossed in drie dimensies op de lezer af.

Schrijver David Lapham en tekenaar Gianluca Pagliarani vertellen het verhaal van een groep militairen die proberen om een van de laatst overgebleven dokters uit een wolkenkrabber te halen. Althans dat denk ik, want ondanks dat ik de comic heb proberen te lezen kon ik er weinig van volgen. Het blijkt maar weer dat comics niet geschikt zijn voor dit soort stereoscopische ongein. En daar komt nog eens bij dat de pagina’s zo donker zijn dat je haast een bouwlamp aan moet zetten om nog iets van de tekeningen mee te krijgen.
Eigenlijk zonde want Lapham is meestal een goede schrijver en het gedetailleerde artwork van Pagliarani ziet er in 2d waarschijnlijk een stuk beter uit. Crossed 3d is een gedurfd experiment, maar jammerlijk mislukt. Of je moet van knallende koppijn houden, dan is het wel een aanrader.


"Je moet haast een bouwlamp aanzetten om nog iets van de tekeningen mee te krijgen."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.