Various Artists – Newermind (2011)

Je mag een gegeven paard niet in de bek spugen, maar in het geval van SPIN Tribute to Nirvana’s ‘Nevermind’ ga ik dat toch echt doen.

Natuurlijk hartstikke leuk dat SPIN magazine ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Nirvana’s doorbraakalbum Nevermind een aantal acts heeft gevraagd om een nummer van die klassieke plaat te coveren, maar het resultaat is helaas niet om over naar huis te schrijven. Op een paar acts na – daar kom ik zo op – zijn de covers in twee categoriĆ«n in te delen: belachelijk of slecht. Tragisch dieptepunt is Come As You Are dat door de mangel wordt gehaald door het Australische Midnight Juggernauts. Horen is geloven, zo slecht. Ook het valse vrouwengejank van Amanda Palmer, The Vaselines en Jessica Lea Mayfield zouden arme Kurt waarschijnlijk doen tollen in zijn urn/kist. Surfer Blood en Titus Andronicus blijven dicht bij het origineel van respectievelijk Territorial Pissings en Breed, dus die kunnen nog wel enigszins door de beugel. Alleen de funky versie van Drain You door Foxy Shazam en het hilarische Stay Away door Charles Bradley waren wel goed voor een glimlach, maar de score blijft op zoveel goede nummers toch bedroevend laag.


"De covers zijn in twee categoriƫn in te delen: belachelijk of slecht."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.