SVK (2011)

SVK is een comic van schrijver Warren Ellis en tekenaar Matt ´D’Israeli´ Brooker en is een beetje anders dan anders. Uitgegeven in een kleine oplage en door het kleine BERG, maar dat is niet het bijzonderste. Er zitten namelijk verborgen boodschappen in de pagina’s.

De comic wordt geleverd met de zogenaamde SVK-unit. Dat klinkt heel spannend, maar het is gewoon een led-lampje dat als je ermee over de pagina’s schijnt de verborgen inktlaag laat zien. Een leuke gimmick maar het dient zowaar ook een doel. Het verhaal van SVK gaat namelijk over technologie die het mogelijk maakt om letterlijk de gedachtes van mensen te kunnen zien. Dat kan commercieel gezien natuurlijk heel handig zijn. De geharde speurder Thomas Woodwind wordt ingehuurd om deze gestolen technologie weer terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

Naast een geslaagd experiment is SVK ook gewoon een heel goede comic. Ellis weet wel hoe hij een verwrongen toekomstvisie moet schrijven en Brooker is een fantastische tekenaar wiens artwork in zwart/wit met stemmig blauwe steunkleur prachtig uitkomt. De eerste oplage is inmiddels uitverkocht, maar de tweede zit er alweer aan te komen. Dus wees er snel bij want die gaat ongetwijfeld ook snel opraken. Meer info: http://berglondon.com/products/svk/


"Naast een geslaagd experiment is SVK ook gewoon een heel goede comic. Ellis weet wel hoe hij een verwrongen toekomstvisie moet schrijven en Brooker is een fantastische tekenaar wiens artwork in zwart/wit met stemmig blauwe steunkleur prachtig uitkomt."