Tucker & Dale vs. Evil (2010)

Schijn bedriegt.  Ze zien er met hun ongeschoren tronies en vieze shirts misschien wat creepy uit, maar het zijn eigenlijk heel lieve jongens die Tucker en Dale. Ze houden van bier en vissen en doen verder geen vlieg kwaad. Jammer dat de studenten die op vakantie zijn in Hillbilly-land teveel films als Deliverance en The Texas Chainsaw Massacre hebben gezien, want ze reageren wel erg hysterisch op de goedbedoelde vriendelijkheid van de olijke rednecks.

Terwijl Tucker en Dale vrolijk hun net aangeschafte droombouwval aan het opknappen zijn, strijkt het opgefokte ploegje tieners vlakbij hen neer in de bossen. Een door vooroordelen gevoed misverstand loopt flink uit de hand en het eerste dodelijke slachtoffer is al rap te betreuren. De panische tieners zijn onterecht in de veronderstelling dat Tucker en Dale psychopathische kannibalen zijn en ze gaan volledig door het lint. En dat terwijl ze alleen maar wilden helpen, tsss.

Debuterend regisseur Eli Craig heeft een behoorlijk geslaagde komische horror afgeleverd die de conventies van de backwoods-slasher resoluut op zijn kop zet. De niet al te snuggere hillbillies zijn perfecte antihelden die geen idee hebben wat ze overkomt. ‘Are you okay?’ vraagt Tucker nog bezorgd als een van de studenten per ongeluk tot aan zijn knieën in een houtversnipperaar verdwijnt. Hoofrolspelers Alan Tudyk en Tyler Labine zijn ook goed gecast waarbij vooral de robuuste Labine eindelijk een beetje het Jack Black-wannabe stempel van zich afschudt.

Het derde gedeelte van de film zakt door het lagere tempo en de wat voorspelbare finale wel een beetje in. Het liefdesverhaaltje tussen Dale en studente Allison is wel leuk gevonden, maar had wel wat meer pit mogen hebben. Desalniettemin bevat Tucker & Dale vs. Evil genoeg geslaagde momenten om er toch een dikke voldoende uit te slepen.


"De niet al te snuggere hillbillies zijn perfecte antihelden die geen idee hebben wat ze overkomt."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.