Solomon Kane

Conan kent iedereen, dat is die grote gespierde malloot met dat zwaard die eruitziet als Arnold Schwarzenegger. Maar minder bekend en ook verzonnen door pulpschrijver Robert E. Howard is de puritein en voormalig huurling Solomon Kane.

Het heeft een paar jaartjes geduurd voordat de film over deze bestrijder van het kwaad van de grond kwam, maar is na een jaartje of vier in Hollywood limbo toch uitgebracht. De van Rome bekende James Purefoy speelt de bekeerde moordenaar en is niet het enige bekende hoofd wat we tegenkomen. De altijd vrolijke Pete Postelthwaite is ook van de partij als de vrome maar nobele puritein Crowthorn die Kane (elke keer als ik dit woord typ, zie ik het hoofd van Dinand Woesthoff voor me, ik ga hem vanaf nu Solomon noemen) opvangt nadat deze niet echt vriendelijk maar erg dringend uit het klooster is gezet.

Al snel moet Solomon zijn gelofte van vreedzaamheid overboord kieperen wanneer de familie Crowthorn aangevallen wordt en de enige overlevende dochter – voor wie Solomon een wat dubieuze interesse heeft, maar goed ook puriteinen hebben zo hun dingetjes – ontvoerd wordt. Er zit niets anders op dan op zoek te gaan naar de damsel in distress en het Grote Kwaad wat toevalligerwijs ook connecties heeft met Solomons verleden, zo gaat dat nu eenmaal.

Ik had niet heeeel veel verwacht van Solomon Kane, maar was prettig verrast. Purefoy is ondanks zijn bizarre gelijkenis met Christopher Lambert, goed in zijn rol en ook de rest van de cast doet leuk mee. Het budget zal niet astronomisch geweest zijn, maar dat zie je er zeker niet aan af. Het bloed spettert gezellig klotsend in het rond – altijd leuk – dus al met al best wel een aanrader.


"Purefoy is ondanks zijn bizarre gelijkenis met Christopher Lambert, goed in zijn rol en ook de rest van de cast doet leuk mee."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.