Toppers en Floppers 2017

Ik heb mijn lieve Crapcornerlezertjes niet bepaald verwend dit jaar, dus om mijn schuldgevoel enigszins in te dammen zijn hier mijn Toppers en Floppers van 2017.Top 5-Series


Dark – Seizoen 1
Verrassend leuke tijdlijnfuckeritis uit Duitsland. Wordt aangeprezen als een Stranger Things kloon, maar niets is minder waar.

Stranger Things – Seizoen 2
Minder verrassend dan het eerste seizoen, maar nog altijd zeer vermakelijk.

Game of Thrones – Seizoen 7
Ijsdraaaaaaaaaak!!!!

The Leftovers – Seizoen 3
Mooi slot van deze zwaar ondergewaardeerde serie waarin een groot deel van de mensheid opeens verdwenen is.

Twin Peaks – The Return
Is het een heel lange film, een serie, of gewoon een ongeremde David Lynch-ervaring? Allemaal! Voor mij het hoogtepunt van het jaar. Kyle MacLachlan verdient Oscars of Grammy’s of wat dan ook. Fan-fucking-tastisch!Top 5-Muziek


PEARS/Direct Hit! – Human Movement
Mijn twee favoriete punkbands van dit moment brengen nieuwe nummers uit én coveren elkaar. Win win.

Converge – The Dusk in us
Knap dat een band in een decennia-omspannede carrière nog zo weet te verrassen.

The Dopamines – Tales of Interest
Ik miste ze al een beetje, maar de zuiplapjes van de Dopamines zijn terug met een ongepolijst pareltje vol zelfhaat, twijfels, alcoholisme en meer van dat soort gezelligheid.

Idles – Brutalism
Ik kende ze nog niet echt, maar Brutalism zet Idles voor mij definitief op de kaart met hun venijnige en sarcastische punkrock.

Mutoid Man – War Moans
Metal met een hoofdletter F. Van Fun. Dat slaat nergens op natuurlijk, maar potverdikkie wat een goede plaat.Flop 4-Films


Justice League
Net een tikkie minder slecht dan Suicide Squad en Batman Vs Superman. Ik dacht dat Warner en DC met Wonder Woman eindelijk een beetje in de goede richting zaten, maar helaas…

Pirates of the Caribbean 5
Ik heb de film bij mijn volle bewustzijn gekeken, maar kan me er werkelijk geen seconde van herinneren. Net als de ondertitel, en is het eigenlijk wel de vijfde?

The Circle
Superslappe verfilming van de niet onaardige technoparanoia-thriller van Dave Eggers waarin Emma Watson Hogwart’s inruilt voor een griezelig sociale Facebook/Google-campus.

Brimstone
Ik begrijp de collectieve kontlikkerij van bepaalde Nederlandse coryfeeën voor deze nare sadistische film totaal niet.Top 10-Films


Coco
Pixar brengt een lastig thema als de dood tot leven als een kleurrijk spektakel over Día de Muertos.

Blade Runner 2049
Geflopt maar daarom niet minder prachtige sequel. De grote thema’s en het lage tempo schrokken potentiële bezoekers misschien af?

Star Wars: The Last Jedi
Rian Johnson rekent af met het verleden en ragt behoorlijk rigoureus door het sterrenstelsel ver van hier. Mark Hamill speelt zijn beste rol ooit en ik wil een Porg voor mijn verjaardag.

Thor: Ragnarok / Guardians Of The Galaxy Vol.2 / Spider-man: Homecoming
Marvel heeft weer een leuke batch films uitgepoept en ik kan eigenlijk niet kiezen welke ik het leukste vond. De onverwachte emoties van Vol. 2, de tienerperikelen van Homecoming of het hilarische Ragnarok.

You Were Never Really Here
De onglamoreuze kant van het huurmoordenaar-bestaan heftig in beeld gebracht door Lynne Ramsay en een intimiderende Joaquin Phoenix.

mother!
WTF! Aronosfksy op zijn gekst verdeelt als Mozes de mensheid in haters en lovers.

It
Die andere Stephen King-verfilming vergeten we voor het gemak even, maar It weet wel de juiste toon te raken en clowns zijn nog steeds eng.

War for the Planet of the Apes
Fraai slot van de eigenzinnige apen-oorlogtrilogie.

Baby Driver
Ondanks de aanwezigheid van Kevin Spacey toch mijn toplijst gehaald. Zelden werden beeld en soundtrack zó goed met elkaar verweven.

Logan
Deprimerende en toch enerverende deconstructie van ouder wordende superheld Wolverine.


"Warm aanbevolen."