Clowns – Lucid Again (2017)

De sympathieke Australische punkrockers van Clowns verrasten me in 2015 compleet met het geweldige album Bad Blood. De Bronx-achtige rock werd afgewisseld met energieke snelle hardcore-punk. Nu zijn ze terug met hun nieuwste plaat Lucid Again.

Het artwork van Lucid Again verraadt het al een beetje, waar Bad Blood de vleeswording van hun hardcore periode was, zijn ze blijkbaar keihard in hun psychedelische fase aangekomen. Dat betekent dus lang uitgesponnen gitaarsolo’s, zwaar aangezette phaser- en wahwah-effecten en nummers die soms langer doorneuzelen dan ze zouden moeten. Niet helemaal waar ik op hoopte dus, maar niet vreemd, gezien het feit dat gitarist Jarrod Goon en bassiste Hanny J. net nieuw in de band zitten, wat het bandgeluid natuurlijk beïnvloedt. En toch draait Lucid Again niet op een teleurstelling uit, onder de psychedelische invloeden zitten namelijk wel gewoon goede nummers verborgen. Ik krijg bijvoorbeeld het beste nummer van de plaat – Pickle – al dagen niet meer uit mijn hoofd. Zanger Stevie’s cleane zang is wat aan de wankele kant, maar wanneer hij op volle orkaansterkte staat te brullen, is hij niet te kloppen. De nieuwe sound is even wennen dus, maar zolang deze clowns blijven rocken ben ik tevreden.


"De nieuwe sound is even wennen dus, maar zolang deze clowns blijven rocken ben ik tevreden."