A Cure for Wellness (2017)

Gore Verbinski vergaarde vooral roem door het vertalen van de Pirates of The Caribbean-attractie naar een succesvolle film-franchise, maar hij heeft een behoorlijk veelzijdig repertoire waaronder de horror-remake Ring en en de vermakelijke animatiefilm Rango. Met A Cure for Wellness tapt hij uit een heel ander vaatje.

De ambitueuze en eerlijk gezegd nogal irritante voornaam-loze Lockhart (Dane DeHaan) wordt door zijn bazen eropuit gestuurd om Roland Pembroke, de CEO van het bedrijf, uit een Zwitsers kuuroord te op te halen. Iets met een fusie wat niet helemaal lekker loopt. Dit wellness-resort blijkt echter vol geheimen te zitten en Pembroke is allesbehalve makkelijk terug naar de VS te krijgen. Dingen worden helemaal gecompliceerd wanneer Lockhart gewond raakt bij een auto-ongeluk en noodgedwongen in het archaïsche kasteel in de bergen moet blijven. Terwijl zijn been geneest gaat Lockhart op onderzoek uit, maar stuit vooral op heel veel tegenwerking van de artsen, en wie is toch dat vreemde meisje dat helemaal niet thuis lijkt te horen tussen de welnessende bejaarden?

A Cure for Wellness
is een film die er prachtig uitziet maar helaas niet veel meer dan uiterlijk vertoon blijkt te zijn. Verbinski neemt teveel hooi op zijn vork en lazert keihard om. De film is veel te lang en neemt in de laatste akte compleet potsierlijke vormen aan. Aan de cast ligt het niet, DeHaan lijkt geboren om dit soort arrogante creeps te spelen en Jason Isaacs is als dokter Volmer, de enigmatische baas van het kuuroord ook goed bezig. De vele twists en turns van het verhaal doen het achterliggende mysterie echter maar weinig goeds en halen juist de spanning eruit. Daar kan een gigantische hoeveelheid slijmerige alen ook niets meer aan veranderen.


"De film is veel te lang en neemt in de laatste akte compleet potsierlijke vormen aan"