FIDLAR – Too (2015)

De 3FM disc-jockeys doen momenteel verwoede pogingen om West Coast van FIDLAR radio-fähig te maken. Geen idee of het ze gaat lukken maar ik juich het initiatief van harte toe. Dat zijn per draaibeurt toch weer 2 minuten die niet gevuld kunnen worden met Justin Bieber.

Ik kende FIDLAR alleen van het drank & drugs lijflied Cheap Beer met de geniale tekst ‘I drink cheap beer, so what, fuck you’., maar ze hebben naast odes aan de geneugten des levens ook een donkere kant. Al dat gezuip en gedrugs gaan getuige de teksten van zanger-gitarist Zac Carper niet altijd over rozen. Daar zit je dan zielig in je kamertje, de blikken goedkoop bier weg te tikken terwijl je tot de conclusie komt dat niemand echt van je houdt. Erg zielig, maar het levert met 40 Oz on repeat wel een erg leuk nummer – inclusief hilarische clip – op. Muzikaal opereert FIDLAR ergens tussen Wavves, The Dwarves en Guns N’ Roses in, maar ze schudden ook fraaie Beach Boys-achtige melodieën uit hun mouw. De productie van popproducer Jay Joyce is wat aan de overdadige kant – net iets teveel toeters en bellen – maar de rauwheid van FIDLAR is gelukkig nog wel bewaard gebleven. Leuke band, leuke plaat. Niets meer, niets minder. Nu nog een hit.


"Daar zit je dan zielig in je kamertje de blikken goedkoop bier weg te tikken terwijl je tot de conclusie komt dat niemand echt van je houdt."