Babymetal – Babymetal (2014)

Dat kan natuurlijk alleen uit Japan komen. Drie schattige meisjes die mierzoete J-Pop liedjes zingen ondersteund door lompe death-metal. Alsof je K3 met Slipknot mixt. Inclusief kekke dansjes.

Te belachelijk voor woorden dus, ware het niet dat het stiekem best knap in elkaar steekt. Elk nummer is gezegend met een √ľberbesmettelijk refreintje dat – als ik de Japanse taal machtig zou zijn – uitnodigt tot keihard meebl√®ren. De nummers zijn door het veelvuldig herhalen van refreinen en coupletten wel veel te lang, en de drie meiskes zingen regelmatig op een toonhoogte die alleen door honden te horen is, waardoor de irritatiegrens akelig dichtbij komt, maar grappig is het allemaal wel.


"De drie meiskes zingen regelmatig op een toonhoogte die alleen door honden te horen is."