The Monuments Men (2013)

Het is ook wel een prachtig verhaal: nerdy kunstliefhebbers die de strijd aangaan met de Duitsers om unieke kunstschatten uit de graaierige handen van Adolf Hitler te houden. Jammer dat George Clooney er zo’n bende van maakt.

Eerst het goede nieuws, de cast is meer dan geweldig: Bill Murray, John Goodman, Bob Balaban, Matt Damon en Jean Dujardin en Clooney zelf vormen een fraai ensemble. Des te vervelender is het dat Clooney als regisseur geen idee heeft wat voor toon hij de film mee moet geven. Boosaardige lelijke nazi’s die gemene nazi-dingen doen, Saving Private Ryan-achtige oorlogstaferelen, ja hoor, die zitten er in, maar ik had ook af en toe het idee dat ik naar een heel lange aflevering van ‘Allo ‘Allo zat te kijken met het kluchterige gestuntel van de kunstredders. Hee, je staat op een landmijn, haha. En wanneer Clooney met zijn uitgestreken porem voor de zoveelste keer meent te moeten melden dat het toch echt heel belangrijk is dat die mooie kunstwerken uit handen van de nazi’s blijven, onder begeleiding van opgezwollen vioolmuziek, ja, dan haak ik definitief af.


"Ik had af en toe het idee dat ik naar een heel lange aflevering van 'Allo 'Allo zat te kijken."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.