Bro’s before Ho’s (2013)

Op aanraden van hun verbitterde vader hebben de broertjes Jules en Max een pact gesloten. Nooit zullen ze zich verlagen tot een vaste relatie. Tot dusverre met succes, totdat de mooie Anna hun overzichtelijke leventjes binnenwandelt. Wat is dit? Het klinkt als een gezapige romantische komedie. Zijn de New Kids volwassen geworden?

Nope, niet echt, nou ja, een beetje misschien. De grappen zijn nog net zo lomp, grof en tegendraads als die uit de New Kids films, maar dan in de context van een bromance zoals Judd Apatow die ook maakt. Het lijkt me dan ook niet helemaal toevallig dat het karakter van Max (Tim Haars), een sympathieke underachiever die in een videotheek werkt, best wel lijkt op de types die Seth Rogen regelmatig neerzet. Van het verhaal moet Bro’s Before Ho’s het niet hebben dus, dat is bij elkaar gejaat uit komedies als Knocked Up, Superbad, Clerks en There’s Something about Mary.

Wat wel werkt is de overduidelijke chemie die de cast samen heeft. Naast de vaste New Kids krachten Tim Haars, Huub Smit en Henry van Loon zijn Ton Kas, Theo Maassen, Pieter Bouwman en een verrassend grappige Sylvia Hoeks goede toevoegingen aan dit zooitje ongeregeld. Alleen standup comedian Daniel Arends als ladykiller Jules vond ik vooral irritant, maar dat is slechts één smetje op wat toch wel weer een erg leuke komedie is geworden. En dat regisseurs Flip van der Kuil en Steffen Haars hun filmklassiekers kennen, bewijzen ze wel tijdens de aftiteling.


"De grappen zijn nog net zo lomp, grof en tegendraads als die uit de New Kids films, maar dan in de context van een bromance."