Modern Life is War – Fever Hunting (2013)

Bands als Touché Amoré, Defeater en La Dispute maken goede sier met de stijl die Modern Life is War geperfectioneerd heeft, maar de meesters zelf stonden alweer jaren op non-actief. Groot was dan ook mijn vreugde toen de Modern Life is War reünie werd aangekondigd. Niet alleen gaat de band weer op tournee, maar ze hebben ook een nieuwe plaat gemaakt in dezelfde bezetting als hun doorbraakplaat Witness.

De impact is misschien iets minder met deze plaat dan met Witness, maar holy crap wat is het weer goed. Met hernieuwde passie storten de mannen zich op krakers als ‘Media Cunt’ (mooie subtiele titel ook) en ‘Chasing my Tail’. De plaat comprimeert het 5 jaar durende hiaat in 27 explosieve minuten en laat wederom de competitie ver achter zich. Er is daarnaast zowaar ruimte voor nieuwe dingen in de vorm van het swingende(?) ‘Dark Water’. De monsterlijk beukende productie van Kurt Ballou (Converge) is ook weer geweldig en meer hoef ik er eigenlijk niet meer over te zeggen. Topplaat.


"De plaat comprimeert het 5 jaar durende hiaat in 27 explosieve minuten en laat wederom de competitie ver achter zich."