We’re The Millers (2013)

Vrolijke ongein over een bij elkaar geraapt zooitje losers dat zich voordoet als brave familie om zo een camper vol drugs vanuit Mexico naar de VS te kunnen smokkelen. Drugsdealer David (Jason Sudeikis) is beroofd van zijn voorraad en om zijn schuld bij zijn leverancier te vereffenen wordt hij als ‘mule’ ingezet. Hij roept daarbij de hulp in van zijn buurvrouw, de stripper Rose (Jennifer Aniston) en de naïeve Kenny (Will Poulter). Om hun nepgezinnetje compleet te maken mag ook de dakloze Casey (Emma Roberts) mee in de camper.

Op papier klinkt We’re The Millers als de zoveelste door The Hangover geïnspireerde vulgaire komedie, en dat is ten dele waar. Het verhaal zal geen prijzen winnen, maar is wel een effectieve kapstok waaraan de grappen opgehangen worden. Wat ook meespeelt is dat het viertal genoeg chemie samen heeft om een fijne dysfunctionele familie neer te zetten. Vooral Will Poulter (Son of Rambow) die Kenny speelt,is een revelatie. Met zijn onnozele looks en acties steelt hij menig scène. Ook de bijrollen zijn goed bezet, waarbij Ed Helms (The Hangovers) als de megalomane drugsbaas Brad en Nick Offerman (Parks & Recreations‘ Ron Swanson!) als de swingende narcotica-agent Don het meest in het oog springen.
Zoals zoveel komedies tegenwoordig is We’re The Millers wel wat te lang en neemt iets te veel zijsprongen, maar zolang de grappen werken is het simpelweg domme fun. In thuisland Amerika werd de film flink afgefikt door de critici, maar bleek onder de reguliere bioscoopgangers goed aan te slaan en heeft inmiddels het productiebudget al in veelvoud terugverdiend. Misschien dat Jennifer Anistons striptease daar aan mee heeft geholpen?


"Vooral Will Poulter die Kenny speelt, is een revelatie. Met zijn onnozele looks en acties steelt hij menig scène"