The Hangover Part III (2013)

Na het zien van The Hangover Part III kan ik niet anders dan concluderen dat deel één toch echt een lucky shot was. Deeltje twee was een gemakzuchtige kopie van de eerste en ondanks dat die grap hier niet herhaald wordt blijkt driemaal Wolfpack te veel van het goede.

Geen extreme katers met bijhorend geheugenverlies dus, maar wel een voornamelijk om de labiele Alan draaiend plot. Zijn gedrag heeft zulke bizarre proporties aangenomen dat zijn vrienden een interventie op poten hebben gezet om hem in een kliniek op te laten nemen waar hij zijn ontspoorde leven weer enigszins op de rit kan krijgen. Daar komen ze echter nooit aan, want halverwege de roadtrip worden ze van de weg gereden door een pissige crimineel, Marshall (John Goodman). Deze zware jongen is op zoek naar de uit een Thaise gevangenis ontsnapte idioot Chow waar hij nog een forse appel mee heeft te schillen. Een hele boom eigenlijk. Aangezien Alan nogal close is met de irritante Aziaat, krijgen ze de opdracht om Chow te vinden, anders wordt de gekidnapte Doug (arme Justin Bartha verdwijnt wederom snel van het toneel) afgeknald.

The Hangover Part III, maakt op pijnlijke wijze duidelijk dat de hoofdpersonen eigenlijk helemaal niet zo grappig zijn als ze niet half laveloos op zoek zijn naar aanwijzingen. Macho Phil en tandarts Stu zijn eigenlijk maar een paar lulletjes rozenwater. Natuurlijk zijn er wel wat geslaagde grappen te peuren uit Alans zwakke geestelijke toestand, maar ook hier lijkt de koek op te zijn. Net als Ken Jeongs Chow die een veel te grote rol heeft en al snel vervelend wordt. De cameo’s van Heather Graham en Black Doug uit het eerste deel voelen ook wat vergezocht en dus overbodig aan.

Laten we hopen dat de makers zich aan hun eigen belofte ‘It all ends here’ houden en dat er geen vierde deel komt, want de grap is er echt vanaf. En daar verandert een lollige aan de critici gerichte scene na de aftiteling ook niets meer aan.


"The Hangover Part III maakt op pijnlijke wijze duidelijk dat de hoofdpersonen eigenlijk helemaal niet zo grappig zijn als ze niet half laveloos op zoek zijn naar aanwijzingen."