The Place Beyond the Pines (2013)

Wanneer motorstuntrijder Luke (Ryan Gosling) erachter komt dat zijn ex-scharrel Romina (Eva Mendes) een kind van hem heeft wil de losbol zijn leven beteren. Geld om zijn zoontje te onderhouden heeft hij echter niet en dan is de keuze om banken te overvallen snel gemaakt, toch?

Dankzij zijn talenten op de motor is hij al snel behoorlijk succesvol daarin, maar wanneer hij stuit op de van advocaat tot agent omgeschoolde Avery Cross (Bradley Cooper) lijkt er een einde aan zijn geluk te komen.

The Place Beyond the Pines (de titel slaat op het plaatsje Schenectady, NY waar de film zich afspeelt en zo genoemd werd door de Mohawk-indianen) is namelijk niet alleen het verhaal van Luke, maar net zozeer dat van Avery die te maken krijgt met de grillen en corruptie van zijn collega-smerissen. Maar de film blijkt nog een akte in petto te hebben, want in het derde deel krijgen we de perikelen van de zonen van de geblondeerde crimineel en de ambitieuze agent, die heel toevallig elkaars vrienden zijn, voorgeschoteld.

We hebben hier dus te maken met een bombastisch drieluik, en daar laat regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine) een paar steekjes vallen. De goede cast en fraaie beelden kunnen niet verhullen dat de derde akte lang niet zo geslaagd is als de twee ervoor. Als geheel is de film wel genietbaar, maar ik bleef hierdoor toch met een onbevredigd gevoel achter.


"De goede cast en fraaie beelden kunnen niet verhullen dat de derde akte lang niet zo geslaagd is als de twee ervoor."