Bullerslug – Cheer up Goth (2013)

Je mag Bullerslug met een gerust hart een Superband noemen aangezien de bandleden hun sporen verdiend hebben in bands als Aux Raus, Ella Bandita en Malkovich. Dat schept verwachtingen.

Verwachtingen die ruimschoots ingelost worden want Cheer up, Goth is een fijn plaatje geworden. De compromisloos beukende ritmesectie en felle dubbele gitaarpartijen worden volgeschreeuwd/gehijgd/gezongen door Bastiaan Bosma die het na Aux Raus en Coevorduh met een stuk minder elektronica doet. Zijn interpretatie en uitspraak van de Engelse taal zal waarschijnlijk niet iedereen kunnen bekoren, maar fuck it, ik ben fan. Dat sommige nummers zo’n beetje dezelfde opbouw hebben en daardoor wat op elkaar lijken moeten we maar als kinderziekte beschouwen want als geheel overtuigt Cheer up, Goth dubbel en dwars.


"Bosma's interpretatie en uitspraak van de Engelse taal zal waarschijnlijk niet iedereen kunnen bekoren, maar fuck it, ik ben fan."