The Don’t Touch My Croques-Monsieurs – Verkeer E.P. (2013)

Hun vorige langspeelplaat Beste Stuurlui Ooit uit 2012 was al behoorlijk geslaagd maar TDTMCM zet de steeds maar verder stijgende lijn gezellig voort op hun Verkeer EP. Helicopters, straatverlichting, en oraal gezegende navigatiesystemen, het komt allemaal voorbij.

Vergelijken is zinloos, ze zijn uniek in hun soort, en ze zijn het eigen genrehokje punk-hop eigenlijk allang ontgroeid. Zanger/rapper/branieschopper/grafisch vormgever Abel legt in zijn teksten fraaie verbanden en krijgt daarbij hulp van de wat meer naar voren geschoven achtergrondzangeressen. Nooit geweten dat een droog woord als ‘Straatverlichting’ zo swingend kon klinken. Ze schijnen inmiddels alweer bezig te zijn met een nieuwe plaat maar tot dan moeten we het nog even doen met deze vijf nummers.

De EP is verschenen in een gelimiteerde oplage met de hand gemaakte verpakking die hier is te bestellen, of anders gewoon ouderwets digitaal via de itunes store.


"Nooit geweten dat een droog woord als 'Straatverlichting' zo swingend kon klinken."