Resident Evil Damnation (2012)

De live-action verfilmingen van Resident Evil zijn eigenlijk al jaren niet meer om aan te zien, mede dankzij mevrouw Jovovich en haar hubby: regisseur Paul W.S. Anderson. Gameproducent Capcom heeft echter in 2008 ook zelf een cgi-film in elkaar gebroddeld genaamd Resident Evil: Degeneration. Damnation is daar het vervolg op.

Speciale agent Leon Kennedy wordt van vakantie teruggeroepen om te infiltreren in een vage oostblok republiek waar een burgeroorlog is uitgebroken. Er wordt namelijk ook gerommeld met Bio Organische Wapens, en zelfs iemand die het Resident Evil-universum maar heel vaag kent, weet dat er dan ook een shitload aan zombies en ander gemuteerd tuig vrij rondloopt.

Ik kan me niet herinneren RE: Degeneration ooit gezien te hebben, maar dat is blijkbaar niet nodig, want dit deel kan prima op zichzelf staan. De animatie en voice acting zijn niet echt van Pixar-niveau, maar vermakelijk is het op zich wel. De meest smerige monsters worden vanuit de computer op het scherm getoverd en aan digitaal bloed is overduidelijk ook geen gebrek. Fans van de game zullen dankzij het feest der herkening vast wat meer lol aan deze release beleven, die mogen dan ook een puntje bij mijn score optellen.


"De animatie en voice acting zijn niet echt van Pixar-niveau, maar vermakelijk is het op zich wel."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.