The Thompsons (2012)

The Thompsons is het vervolg op de de bescheiden indie-horror hit The Hamiltons die een leuke draai gaf aan het vampierengenre. Kunnen regisseurs The Butcher Brothers dit kunstje nog een keer flikken?

De Hamiltons, de vampierenfamilie uit het eerste deel is na een op een bloedbad uitgelopen overval op de vlucht voor de wet en zijn onder een nieuwe naam (de Thompsons, dus vandaar de titel) uitgeweken naar Europa. De gestoorde tweeling begeeeft zich nu in Frankijk waar ze zich gestort hebben op typische vampierdingen als seks en geweld, en Francis, de gevoelige jongen van het stel is neergestreken in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar hij op zoek is naar een vampierenclan die hem meer kan vertellen over zijn afkomst. Al gauw bevindt hij zich in een netelige situatie want de plaatselijke bevolking is lang niet zo vriendelijk en gemoedelijk als ze zich voordoen en hebben heel andere plannen met hem.

Het lijkt erop dat de slagerbroeders erg veel True Blood hebben gekeken, want ze doen verwoede pogingen het broeierige sfeertje van deze hitserie na te bootsen. Iets wat ze helaas maar ten dele gelukt is, want het Engelse platteland is natuurlijk geen echt sexy plaats, en het sporadisch inzetten van blote boobies zet dan natuurlijk ook weinig zoden meer aan de dijk. En waarom ze gemeend hebben om het verhaal in zo’n verwarrende volgorde te vertellen is mij ook niet geheel duidelijk. Misschien om te verdoezelen dat de verhaalwending aan het einde behoorlijk voorspelbaar is. Het is jammer, maar ik moet concluderen dat het eerste deel toch een stuk frisser en beter geslaagd is.


"Het sporadisch inzetten van blote boobies zet dan natuurlijk ook weinig zoden meer aan de dijk."