Bait (2012)

Er is nogal wat gaande in het Australische Bait. Een tsunami, haaien, boeven, jeugdtrauma’s, romances, het kan niet op! De regisseurs van Bait hebben blijkbaar ideeën zat, en dat dan ook nog in 3D!

Eerst even in het kort het verhaal: Tijdens een overval op een supermarkt slaat moeder natuur genadeloos toe, een tsunami overspoelt het Australische kuststadje en de overlevenden in de supermarkt zullen zich op de stellages tussen de afgeprijsde artikelen in veiligheid moeten brengen. Er zijn namelijk ook nog eens een paar haaien mee naar binnen gespoeld.

De afgelopen jaren zijn er al flink wat venijnige vissen-films uitgebracht, met Piranha 3D (de slechte sequel Piranha 3DD vergeten we voor het gemak maar even) als een van de meer geslaagde. Deze film kun je namelijk eigenlijk gewoon als bloederige gross-out komedie beschouwen. Die humor ontbreekt echter totaal in Bait. Daarvoor in de plaats krijgen we een partij slecht acteerwerk en melodrama, waar de cast van Neighbours zich nog voor zou schamen, voorgeschoteld. Er wordt blijkbaar van de kijker verwacht dat we deze ongein serieus nemen, want er kan geen lachje vanaf. Ja, lachen als een boer met kiespijn die net een paar extra euro’s heeft neergelegd voor 3D-effecten die te sneu voor woorden zijn. Overslaan dus, deze film.


"Slecht acteerwerk en melodrama, waar de cast van Neighbours zich nog voor zou schamen"