Hit and Run (2012)

Dax Shepard werd bekend door het MTV programma Punk’d en flauwe komedies als Without a Paddle, maar ik ken hem vooral uit de ondergewaardeerde toekomstvisie Idiocracy van Mike Judge. De beste man heeft echter meer ambities, want hij heeft Hit and Run zelf geschreven en geregisseerd.

Hij speelt Charlie Bronson, een vluchtwagenchauffeur uit L.A. die zijn partners in crime verlinkte en nu onder een valse naam ondergedoken zit in een getuigenbeschermingsprogramma. Wanneer zijn liefje Annie (Dax’ eigen vriendin Kristen Bell) een goede baan in L.A. kan krijgen, kiest hij voor de liefde en gaat met haar op pad. Al snel hebben ze niet alleen Annies getikte ex achter zich aan, maar ook zijn oude makkers onder leiding van de maniakale Alex Dmitri (Bradley Cooper met blonde dreads en een gele bril).

Hit and Run moet het niet hebben van een goed doordacht plot, dat is zacht gezegd aan de magere kant en wordt opgevuld met ellenlang gezever over van alles en nog wat. Tarantino komt daar mee weg. Shepard (nog) niet. Toch is Hit and Run wel een sympathieke film, niet echt goéd misschien, maar door de leuke cast en de voelbare liefde voor film en auto’s die Shepard tentoonspreidt kan ik de film ook weer niet al te erg afvallen.


"Hit and Run moet het niet hebben van een goed doordacht plot, dat is zacht gezegd aan de magere kant en wordt opgevuld met ellenlang gezever over van alles en nog wat."