Seeking Justice (2012)

Het is alweer een tijdje geleden dat Nicolas Cage in een film speelde die de B-regionen wist te ontstijgen. Helaas. Ook Seeking Justice is geen hoogtepunt in het oeuvre van de Oscarwinnaar.

Cage speelt de leraar Wil Gerard wiens vrouw (January Jones, waarom iemand met zo’n vrolijk allitererende naam altijd zo chagrijnig kijkt is mij nog altijd een raadsel) op brute wijze verkracht en bijna vermoord wordt. Hij zit nog natrillend van de shock in het ziekenhuis wanneer hij benaderd wordt door een mysterieuze man. Zijn ‘organisatie’ gaat ervoor zorgen dat de dader gestraft gaat worden. Het enige dat Wil hoeft te doen is een kleine tegenprestatie. Iedereen die meer dan twee films gezien heeft snapt meteen dat dit niet echt iets kleins gaat worden en dat Wil in een web van intriges gezogen gaat worden. En dat is ook meteen het grootste probleem van Seeking Justice. Ondanks het redelijk originele uitgangspunt, wordt er werkelijk niets interessants met dit gegeven gedaan en slappe films met Nicolas Cage zijn alleen nog een beetje te pruimen als hij in totale Cage-modus staat, inclusief hysterische mimiek en dito stemmetjes, maar ook dit miniscule pleziertje is de arme kijker niet gegund want Cage lijkt het ook allemaal geen fuck meer te interesseren.


"Ondanks het redelijk originele uitgangspunt, wordt er werkelijk niets interessants met dit gegeven gedaan"