Every Time I Die – Ex Lives (2012)

De vorige plaat New Junk Aesthetic was op zich niet slecht, maar niet bepaald memorabel. Alleen met heel veel moeite kan ik me songtitels en gitaarriedeltjes voor de geest halen. Op Every Time I Die’s zesde werkstuk Ex Lives herpakken ze zichzelf en doen ze gelukkig weer mee met de bovenklasse.

Zanger Keith Buckley strooit weer met geniale oneliners waarbij die uit opener Underwater Bimbos from Outer Space meteen een van de leukste is: ‘I refuse to be the only man put to rest in a mass grave.’ Leuk is misschien niet het juiste woord, de dood komt namelijk veelvuldig terug in zijn cynische teksten. De band uit Buffalo lijkt ook de hardcoreroots weer herontdekt te hebben getuige de aanwezigheid van een flink aantal snelle nummers inclusief Slayer-riffs. Een goede zaak. Naast keihard brullen kan Buckley ook nog eens mooi zuiver zingen, wat de broodnodige rustpuntjes oplevert. Of Ex Lives hun in mijn ogen beste platen Hot Damn en Gutter Phenomenon gaat overtreffen weet ik nog niet, daar moet ik hem nog een paar keer voor luisteren, maar het resultaat mag er zeker wezen.


"De band uit Buffalo lijkt ook de hardcoreroots weer herontdekt te hebben, getuige de aanwezigheid van een flink aantal snelle nummers inclusief Slayer-riffs."