The Human Centipede II Full Sequence (2011)

Of Tom Six verwacht had dat het eerste deel in zijn mondtotkont-serie zo’n cultsucces zou worden lijkt me sterk, maar hij heeft in ieder geval de kans om alle taboes die hij overgeslagen had nog even in Full Sequence te verwerken met beide handen aangegrepen.

De geestelijk beperkte parkeerwachter Martin is zo’n grote fan van The Human Centipede dat hij al moordend en ontvoerend zijn eigen menselijke duizendpoot wil creeëren. Maar dan met meer mensen, twaalf om precies te zijn. Gelukkig kan hij dat mooi met zijn werk combineren want het is een toeloop van nietsvermoedende slachtoffers van heb-ik-jou daar. Niet beperkt door enige vorm van medische kennis maar bewapend met een breekijzer, duct-tape, een nietpistool en zijn notities van het eerste deel gaat hij dapper aan het werk met zijn magnum opus.

Tom Six heeft niet gemakzuchtig voortgeborduurd op het eerste deel maar het over een totaal andere boeg gegooid. In tegenstelling tot het wat trage en ‘medisch accurate’ First Sequence gaat hij nu in totale splattercore-modus. Wel in stemmig zwart-wit, maar zo’n duizend keer ranziger. Ik heb ook werkelijk geen idee onder welke steen hij hoofdrolspeler Laurence R. Harvey vandaan heeft gehaald, maar met zijn uitpuilende ogen en corpulente lichaam is hij het glorieuze middelpunt van deze freakshow. Echt een goede of spannende film is het helaas niet geworden, maar er zijn wel slechtere voorbeelden in het martelhorror-genre te vinden, dus ik was wel enigszins verrast door de film.


"Met zijn uitpuilende ogen en corpulente lichaam is hij het glorieuze middelpunt van deze freakshow"