Holy Terror (2011)

Frank Miller is een beetje de Geert Wilders van comicland. Een rechtse rakker was hij altijd al, maar na de aanslagen van 9-11 is hij er alleen maar meer anti-moslim op geworden. Holy Terror was eigenlijk bedoeld als Batman comic, maar DC zag daar – begrijpelijk – geen heil in.

Holy Terror is het verhaal van The Fixer, een duidelijk op Batman gebaseerde generieke superheld die samen met zijn lover annex Catwoman-ripoff de oorlog verklaart aan de terroristen die zijn stad aangevallen hebben. Qua plot is dat het wel zo’n beetje, want het is allemaal wel heel erg zwart wit wat Miller opgehoest heeft. Alle moslims zijn in zijn ogen kwaadaardige types die Mohammed heten en de hele fuckzooi op willen blazen. Dus wanneer The Fixer er hele bergen afknalt is dat niet erg, want het zijn toch geen echte mensen. Qua verhaal zuigt het dus behoorlijk en ook op het grafische vlak stelt Holy Terror flink teleur. Zijn stijl is met het verstrijken der jaren alleen maar rommeliger en oninteressanter geworden, je zou denken dat hij op iets wat hem zo na aan het hart ligt wel wat beter zijn best zou hebben gedaan, maar nee, Millers visuele gloriedagen liggen blijkbaar ver achter hem.


"Qua verhaal zuigt het dus behoorlijk en ook op het grafische vlak stelt Holy Terror flink teleur"