The Ides of March (2011)

De jonge ambitieuze Stephen (Ryan Gosling) heeft het goed voor elkaar. Hij werkt voor een van de twee potentiele democratische presidentskandidaten en zijn man lijkt de beste kaarten te hebben. Deze Morris (gespeeld door George Clooney) is niet te links, niet te rechts en aangezien de republikeinen geen rol van betekenis lijken te spelen is het presidentschap al bijna in the pocket, of toch niet?

Perfectie bestaat echter niet in de politieke arena en ook Morris heeft de nodige lijken in zijn kast die eruit dreigen te lazeren. Ook Stephen zelf begeeft zich op glad ijs wanneer hij zich niet alleen inlaat met een hitsige stagiaire, maar ook met de campagneleider van de concurrent. Hij komt er al snel achter dat het spel dat gespeeld wordt kei- en keihard is.
George Clooney heeft met The Ides of March een goede politieke thriller afgeleverd die aangenaam West Wingerig aandoet. Hij kon daarbij beschikken over een ijzersterke cast waarin Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Clooney zelf op hoog acteerniveau opereren. Maar ook Ryan Gosling in de rol van wonderkind Stephen laat zien dat hij een van de interessantste acteurs van zijn generatie is. Wat Clooney’s boodschap is, mag je als kijker zelf invullen, maar het is wel duidelijk dat hij zich hardop afvraagt of in sommige gevallen de doelen de middelen nog wel heiligen.


"Ryan Gosling in de rol van wonderkind Stephen laat zien dat hij een van de interessantste acteurs van zijn generatie is"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.