The Change-Up (2011)

Is dat niet al een miljoen keer eerder gedaan? Twee mensen, bij voorkeur totaal tegengesteld, jong/oud/man/vrouw enzovoorts, wisselen van lichaam. Hilariteit is het gevolg. Nu is er dan The Change-Up waarin de streberige advocaat Dave van lichaam wisselt met zijn beste vriend, de nooit volwassen geworden acteur Mitch.

De film heeft wel een paar dingen die op papier in het voordeel zouden kunnen werken. De twee vrienden worden gespeeld door Ryan Reynolds als Mitch en Jason Bateman als Dave en het script is geschreven door de scenarioschrijvers van The Hangover. Wat we voorgeschoteld krijgen is een cocktail van lompe pies- en poep-humor, seksgrappen en uiteraard een fijne moraal waaruit de kijker leert dat het gras misschien alleen maar groener líjkt aan de andere kant van het hek. Dat klinkt niet bijster positief, maar ik moet toegeven dat ik wel heb kunnen lachen om The Change-Up. Natuurlijk is het allemaal verre van origineel en is het happy end van mijlenver te spotten, maar de film wordt gered (voor mij dan tenminste, de film werd vrij slecht ontvangen in het thuisland) door de leuke cast waarin Reynolds en Bateman zich lekker uit kunnen leven in hun against character-rollen. Daarnaast mag Olivia Wilde het beeld opfleuren met haar fraaie aanwezigheid in de rol van Dave’s onbereikbare collega Sabrina. Ook zitten er genoeg goede grappen tussen de brei van cliché’s, dus als je met lage verwachtingen de film ingaat, valt er nog wel een geslaagde kijkervaring uit te peuren.


"Een cocktail van lompe pies- en poep-humor, seksgrappen en uiteraard een fijne moraal waaruit de kijker leert dat het gras misschien alleen maar groener líjkt aan de andere kant van het hek."