Bomb the Music Industry! – Vacation (2011)

Bomb the Music Industry! is een band die het doe-het-zelf punk-principe tot glorieuze hoogte heeft verheven. Al hun muziek is namelijk zonder inmenging van platenmaatschappijen ontstaan en – ook belangrijk – helemaal gratis te downloaden.

Zanger/gitarist/multi-instrumentalist Jeff Rosenstock is niet echt een vrolijkerd getuige zijn teksten op Vacation. Zijn ellenlange teksten gaan vaak over wanhoop, alcoholisme en verloren liefdes. In schril contrast daarmee staat de muziek van de band zelf. BTMI! maakt namelijk een vrolijke mengeling van punk, ska en indie die ondersteund door Rosenstocks vocalen een energiek geheel vormen. En hij zingt op Vocal Coach dan wel gekscherend dat hij een nieuwe zangleraar nodig heeft, maar hij klinkt (gelukkig!) nog steeds óf vals óf als een natte krant, maar daar hou ik wel van. Al zijn muzikale vrienden mochten weer meedoen dus de toeters, bellen, banjo’s, vage percussiedingetjes en hysterische orgels vliegen de luisteraar weer om de oren.
Net als bij de vorige plaat, de e.p. ADULTS!!!: SMART!!! SHITHAMMERED!!! AND EXCITED BY NOTHING!!!!!!!, duurde het een paar draaibeurten voor het kwartje viel, maar Vacation is uiteindelijk niet meer uit mijn mp3speler te branden. Downloaden dus die hap! http://quoteunquoterecords.com/qur051.htm


"Hij zingt op Vocal Coach dan wel gekscherend dat hij een nieuwe zangleraar nodig heeft, maar hij klinkt (gelukkig!) nog steeds óf vals óf als een natte krant."