Kung Fu Panda 2 (2011)

Het eerste avontuur van de door kung fu en voedsel geobsedeerde panda Po (Jack Black) was blijkbaar zo succesvol dat er door Dreamworks meteen een shitload aan sequels werden aangekondigd. Ditmaal gaat de onhandige panda samen met de Furieuze Vijf de strijd aan met de kwaadaardige pauw Lord Shen.

De niet al te snuggere Po had al zo zijn twijfels, maar hij is er nu toch echt achter gekomen dat de gans Mr. Ping niet zijn biologische vader is. Hij heeft blackouts en ziet flitsen van zijn echte ouders. Iets waar Lord Shen ook ergens mee te maken heeft. De witte pauw is namelijk als een dictator van Bijbelse proporties bezig geweest om China te zuiveren van panda’s. Er is hem door een waarzegster voorspeld dat zijn ondergang gaat komen in de vorm van de pluizige zwart witte beren. Behoorlijk heavy shit voor een kinderfilm eigenlijk. Po neemt het met zijn kung fu vrienden op tegen Shen en probeert tegelijkertijd zijn mysterieuze verleden te ontrafelen.

Kung Fu Panda 2 is de perfecte sequel. Alles is mooier, beter en leuker dan het origineel. Jack Black houdt zich enigszins in en dat komt de film alleen maar ten goede. De actie is origineel en adembenemend en de kleurrijke omgevingen doen groots en episch aan. Lord Shen (Gary Oldman) is met zijn enge rode oogjes en vlijmscherpe nagels een lekker nare bad guy en zelfs de 3d komt goed uit de verf. Ik heb dus eigenlijk helemaal niets te zeuren. Als je deel een leuk vond, vind je deel twee ook leuk, zo simpel is het. Ook barst de film uit zijn voegen met geinige stemacteurs. Naast Black en het vaste groepje van Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Seth Rogen, Lucy Liu en Jackie Chan geven ook Danny McBride, Jean-Claude van Damme en Dennis Haysbert acte de presence. Dan rest alleen nog de vraag, gaat de Oscar dit jaar naar Kung Fu Panda 2 of naar Rango? Pixar heeft zichzelf namelijk buitenspel gezet met cashgrabber Cars 2.


"Kung Fu Panda 2 is de perfecte sequel. Alles is mooier, beter en leuker dan het origineel."