The Hangover Part II (2011)

The Hangover Part II wordt collectief afgekraakt door de critici. Een slap aftreksel van het eerste deel, een herhalingsoefening en meer van dit soort verwijten. Natuurlijk hebben ze gelijk, want het is bijna meer een remake dan een sequel, maar is dat erg? Ik vind van niet, want ik heb weer heel erg hard gelachen en is dat niet precies de bedoeling van een comedy?

The Wolfpack is ditmaal neergestreken in Thailand waar ze zijn om de bruiloft van Stu te vieren aangezien Lauren, zijn toekomstige echtgenote daar vandaan komt en dus daar wil trouwen. Ondanks Stu’s aanvankelijke tegenstribbelen is ook de labiele baardmans Alan weer van de partij om de feestvreugde compleet te maken. Na een onschuldig biertje op het strand gebeurt uiteraard het onvermijdelijke: ze worden wakker in een uitgewoonde hotelkamer in Bangkok. Alan mist wat haar, Stu heeft wat extra inkt en er is weer iemand kwijt. Niet Doug, want die zit veilig in zijn hotelkamer. Nu is Teddy, het jongere broertje van Lauren, bijna spoorloos verdwenen. Zijn vinger ligt er alleen nog en er is een aapje met een spijkerjas. Ook duikt Mr. Chow, de criminele Aziaat uit het eerste deel opeens op. Ze kunnen dus weer op zoek naar clues om uit te vogelen wat er gebeurd is en waar Teddy uithangt. Eitje zou je denken, daar hebben ze ervaring mee, maar Las Vegas lijkt naast Bangkok haast zo braaf als Staphorst. Drugdealende aapjes, niet helemaal omgebouwde ladyboys, kloosters met agressieve zwijgende monniken, zo maar een paar voorbeelden waar ze het mee te stellen krijgen.

Origineel is het dus allemaal niet, maar het is nog steeds grappig. Alan is nog steeds een negenjarige in het lichaam van een volwassene, Phil is een opgefokte maar sympathieke hufter en Stu komt meer en meer in touch met zijn dark side. Ken Jeong is als de maniakale Mr. Chow weer totaal bizar dus die haat je of die vind je geweldig. Mede dankzij zijn optreden in de geweldige serie Community ben ik wel gesteld geraakt op zijn gestoorde strapatsen dus ik val in de laatste categorie. Ook zijn er weer een paar leuke cameo’s dus ik kan niet anders dan tevreden zijn. Voor een eventueel derde deel mogen ze de formule wel wat wijzigen, maar zelfs als ze weer hetzelfde trucje uithalen valt er waarschijnlijk wel weer genoeg te lachen.


"Origineel is het dus allemaal niet, maar het is nog steeds grappig."