Hobo With A Shotgun (2011)

Het enige wat hij wil is een mooie grasmaaier, maar met een shotgun neemt hij ook genoegen. De door Rutger Hauer gespeelde titelheld is net gearriveerd in het door criminelen geregeerde plaatsje Hope Town wanneer het afgeragde winkeltje wordt overvallen door gemaskerde mannen. Hij neemt het recht in eigen hand en schiet de snoodaards zonder pardon overhoop. Dat smaakt naar meer.

Hobo With A Shotgun is de lange versie van de trailer die destijds hoge ogen gooide bij de Grindhouse-neptrailer wedstrijd van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. En terecht want ook de volledige film is behoorlijk vermakelijk. Het over the top universum van Hope Town wordt bevolkt door allerlei kleurrijke types die heel zwart wit goed of kwaad worden neergezet. Aan de goede kant natuurlijk de dakloze zelf die het samen met het universele hoertje met het hart van goud opneemt tegen de kwaadaardige Drake-clan die bestaat uit een maniakale maffiavader en zijn al even gestoorde zoontjes. Echt heel veel verhaal zit er gelukkig niet in de film, dat zit de malle karakters alleen maar in de weg. Want mal zijn ze. De meest normale is nog de Hobo zelf, die fantastisch wordt neergezet door Rutger Hauer. Zijn doorleefde hoofd lijkt er met de jaren alleen maar cooler op te worden. De rest van de cast lijkt het acteren overgenomen te hebben van de Troma-school of overacting, maar dat doet er hier niet toe. Wat er wel toedoet is het overdadige bloedbad wat de boze zwerver aanricht onder de leden van Hope Towns onderwereld. Bloedfonteinen, afgeschoten ledematen, malloten met hockeyschaatsen en creatief afgehakte hoofden, alles kan en mag in regisseur Jason Eiseners gewelddadige wereldje. De liefhebbers weten genoeg, ben je niet vies van een lekker onzinnige film vol met bovengenoemde hysterische taferelen dan zul je je met Hobo With A Shotgun zeker niet vervelen.


"Bloedfonteinen, afgeschoten ledematen, malloten met hockeyschaatsen en creatief afgehakte hoofden, alles kan en mag."