The American (2010)

Ja, dat kan ie wel, mooie plaatjes schieten, onze eigen Anton Corbijn. Mooie videoclips maakte hij ook al. En zelfs een echte speelfilm, de goed ontvangen Joy Division biopic Control. Nu waagt hij zich met hoofdrolspeler George Clooney aan een ware spionage thriller.

Zzzzzzz. Huh? Hoe laat is het? Ik schrik wakker, veeg het kwijl van mijn kin en gedesoriënteerd probeer ik te bedenken wat ik aan het doen was. Ik was een film over een huurmoordenaar aan het kijken die in Italië een opdracht probeert uit te voeren, maar verliefd wordt op zijn target. Zoiets. En Thekla Reuten was er ook opeens en ze gingen schieten en toen viel ik weer in slaap geloof ik. Das meestal geen goed teken. Dat in slaap vallen bedoel ik, niet het schieten, dat is eigenlijk nooit een goed teken. Kortom: The American is een prima slaapmiddel dat er prachtig uitziet maar een film heb ik er niet in kunnen ontdekken.


"The American is een prima slaapmiddel dat er prachtig uitziet maar een film heb ik er niet in kunnen ontdekken."