Drive Angry 3d (2011)

Sommige films willen te graag cool zijn en zijn het nét niet. Het lijkt er verdacht veel op dat regisseur Patrick Lussier liever Quentin van zijn voornaam had geheten maar helaas… Met Drive Angry 3d probeert hij een over-the-top Grindhouse-achtige film te maken en slaagt daar maar ten dele in.

John Milton (Nicolas Cage) heeft een boel doorzettingsvermogen ondanks dat hij al jaren dood is. Hij is helemaal uit de hel ontsnapt om achter de moordenaar van zijn dochter aan te zitten die het nu voorzien heeft op zijn kleindochtertje. Onderweg komt hij in aanraking met de niet op haar mondje gevallen serveerster Piper (Amber Heard). Samen gaan ze achter de nare satanische messias Jonah King (Billy Burke) aan die het plan heeft om de hel op aarde los te laten door middel van het offeren van Miltons kleindochter. De onderwereld heeft echter nog een troef achter de hand. Om de voortvluchtige weer in handen te krijgen hebben ze de Accountant (William Fichtner) annex Magere Hein himself achter Milton aangestuurd.

Ik weet niet zo goed wat ik van Drive Angry 3d moet vinden, aan de ene kant zit er wel genoeg onzin in om een simpele ziel als mijzelf te kunnen vermaken en Nicolas Cage heeft zoals gewoonlijk weer een bizar pruikje op, maar toch mist er iets. De avonturen die Milton beleeft zijn wel grappig en lekker bloederig, maar toch had ik wel wat meer dingen willen zien waarnaar nu alleen gehint wordt. Bijvoorbeeld hoé Milton precies uit de hel ontsnapt is, maar misschien bewaren ze dat voor deel twee. Wie weet. De hoofdpersonen zijn ook net iets té cool voor school en lijken zoals gezegd weggelopen uit een afgekeurd Tarantino-script. En ook mega-baddie Jonah King komt niet echt lekker uit de verf. Jammer, een goeie bad guy is het halve werk nietwaar?

Gelukkig zijn er ook wel wat lichtpuntjes in de chaos te ontwaren, Amber Heard is natuurlijk helemaal niet vervelend om anderhalf uur naar te kijken en schopt wel een behoorlijke partij kont. Ook William Fichtner heeft de lachers op zijn hand met zijn droge vertolking van de wereldvreemde Accountant. En tenslotte is de derde dimensie erg goed benut, met rondvliegende lichaamsdelen, ontploffende auto’s en meer van dat fraais. Dus met de hakken over de sloot een voldoende,  maar ik had er wel iets meer van verwacht eigenlijk.


"De hoofdpersonen zijn net iets té cool voor school en lijken weggelopen uit een afgekeurd Tarantino-script."