Death Race 2 (2011)

Voordat Luke Goss besloot B-acteur te worden in sequels als Blade II en Hellboy II zat hij in jaren tachtig popsensatie Bros. Ik weet nog goed hoe ik gebiologeerd voor de tv zat te kijken naar hits als ‘When Will I Be Famous’ en ‘I Owe You Nothing’… Ah, nostalgie, nostalgie. Maar waar ging het ook alweer over? Oh Ja Death Race 2.

Dit vervolg op de remake speelt zich af vóór de automobiele avonturen van Jason Statham en werd geregisseerd door onze eigen Roel Reiné die ook verantwoordelijk was voor de Seagal-opleving Pistol Whipped. Aan het begin van de film  zien we hoe crimineel met hart van goud Carl Lucas (Goss) in de gevangenis belandt na een uit de hand gelopen bankoverval. Zijn baas Markus Kane (Sean Bean) voelt nattigheid en zet tot grote verbazing van Lucas een prijs op zijn hoofd. Van je vrienden moet je het maar hebben. Death Race 2 begint als een ordinaire gevangenis vechtfilm, want de fameuze met wapens opgedirkte vehikels zijn nog in geen velden of wegen te bekennen. Pas als de kijkcijfers van de moderne gladiatorengevechten zo gedaald zijn wordt er besloten tot de gewelddadige autoraces. Death Race Begins dus.

Ik had stiekem wel een beetje hoge verwachtingen voor deze prequel, want ondanks dat het eerste deel weinig tot niets te maken had met het origineel uit de seventies, ben ik altijd wel te porren voor ontploffende auto’s gevuld met criminelen en lekkere wijven. En gelukkig stelt Reiné niet teleur. Natuurlijk was het budget een stuk minder dan de eerste en Goss is dan misschien geen Statham, we krijgen er wel types als Ving Rhames, Danny Trejo en Sean Bean voor terug. Het verhaal is lekker voorspelbaar, we kijken hier immers <SPOILERTJE> naar de geboorte van het Frankenstein karakter, dus dat is ook geen ramp. Qua ontploffingen en crashende auto’s zit het ook wel goed, dus mij hoor je niet klagen. Death Race 2 is simpelweg een vermakelijke straigh-to-dvd sequel, niets meer en niets minder.


"Ik ben altijd wel te porren voor ontploffende auto's gevuld met criminelen en lekkere wijven."