Undisputed III: Redemption (2010)

Dat er in het oerwoud van straight-to-dvd releases af en toe een pareltje zit, bewees regisseur Isaac Florentine al met Undisputed II. Een low-budget gevangenis/vechtfilm met Michael Jai White die voorganger Undisputed alle hoeken van de ring liet zien (Ha! Zag je wat ik daar deed?). Nu is er dan eindelijk het derde deel: Redemption.

We zien hoe Yuri Boyka, Michael Jai White’s tegenstander uit deel twee, zijn leven in de gevangenis doorbrengt met gedeprimeerd de vloer dweilen terwijl hij rondhobbelt op zijn kapot geschopte knie. Wanneer er weer voorrondes worden gehouden voor het ultieme wereldwijde gevangenistoernooi begint het echter bij Boyka weer te kriebelen en zet hij alles op alles om weer enigszins in vorm te komen en aan dit tournament mee te kunnen doen.

Uiteraard komt hij ondanks zijn kapotte knie als winnaar uit de strijd en wordt hij verscheept naar een Georgische gevangenis waar hij samen met de andere deelnemers onder het mom van dwangarbeid grote brokken steen mag hakken. Dit alles om favoriet Dolor, een uitermate slijmerige Marko Zaror, een voordeel te geven in de corrupte strijd. Zoals je merkt is het verhaal van Redemption niet het meest originele, maar daar draait het natuurlijk helemaal niet om in dit soort films. De gevechten zijn namelijk fenomenaal in beeld gebracht. Adkins is met zijn druipsnor en Russische accent niet de meest begaafde acteur ter wereld, maar zijn imposante gestalte en acrobatische vechtstijl maken dat allemaal goed. Ook de Chileense supervechter Marko Zaror zet met zijn naarling Dolor een geweldig karakter neer, dus als er ooit een Undisputed IV komt en Florentine de traditie voortzet om op de bad guy uit het voorgaande deel te focussen, zit hij met Zaror zeker goed. Ook huist er stiekem nog een buddy-film in Undisputed III, want de zwijgzame Boyka en de vlotgebekte Amerikaanse deelnemer Turbo (Mykel Shannon Jenkins) hebben een leuke chemie samen.

Het is te hopen dat Florentine lekker in de underground dit soort films blijft maken en niet door Hollywood ‘ontdekt’ wordt en een hippe MTV-style kickboksfilm met Justin Bieber en Robert Pattinson moet maken. Alhoewel ik toch wel benieuwd ben naar wat hij met een groter budget zou kunnen doen.


"Adkins is met zijn druipsnor en Russische accent niet de meest begaafde acteur ter wereld, maar zijn imposante gestalte en acrobatische vechtstijl maken dat allemaal goed."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.