Brooklyn’s Finest (2010)

Regisseur Antoine Fuqua heeft een behoorlijk grillige carière. Hij schoot veelbelovend uit de startblokken met het intense Training Day, maar heeft dat niveau nooit meer gehaald. Hij probeerde het succes te herhalen in verschillende genres waaronder oorlog (Tears of the Sun) en historisch avontuur (King Arthur – je weet wel, gebaseerd op de legende die het ware verhaal inspireerde), maar het was het allemaal net niet. Nu begeeft hij zich door middel van Brooklyn’s Finest weer op bekend terrein met een keiharde politiefilm.

Wel een beetje té bekend terrein aangezien de film een soort greatest hits van politiefilms en series lijkt te zijn.  Je ziet hem al voor je in zijn filmkeukentje; wat kliekjes Training Day, een snufje The Wire, we mixen er wat Taxi Driver doorheen… Aan de verzameling acteurs die Fuqua heeft weten op te trommelen, ligt het in ieder geval niet, Don Cheadle, Ethan Hawke, Richard Gere en zelfs Wesley Snipes is uit zijn b-film schulp gekropen.

We volgen in Brooklyn’s Finest de levens van drie stereotype politieagenten. De uitgebluste (Gere), de corrupte (Hawke) en de idealistische (Cheadle). Allemaal proberen ze op hun eigen manier om te gaan met de werkdruk en de problemen die dat met zich meebrengt. Het is dan ook puur aan de kwaliteit van de hoofdrolspelers te danken dat de film nog enigszins te pruimen is, want origineel is het allemaal niet. De geforceerde climax, waar de verhaallijnen netjes bij elkaar komen, is dan ook van mijlenver te spotten. Misschien heeft Fuqua nog een echte topper in zich, maar dan moet hij echt wat origineler uit de hoek (durven) komen.


"De geforceerde climax, waar de verhaallijnen netjes bij elkaar komen, is dan ook van mijlenver te spotten."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.