Get Him to the Greek (2010)

Britse komiek en enfant terrible Russell Brand stal in Forgetting Sarah Marshall al de show met zijn rol als rockster Aldous Snow. Nu mag hij nogmaals in de huid van de verlopen muzikant kruipen in de halve sequel Get Him to the Greek.

Half, want Jonah Hill speelde in Sarah Marshall een heel andere rol. Nu is hij Aaron Green, een wat sukkelige medewerker van een door megahufter Sergio (Sean ‘Puffy Diddy Daddy’ Combs in een leuke rol) gerunde platenmaatschappij. Aan Green de nobele maar ondankbare taak om Aldous Snow naar zijn comeback optreden in het The Greek Theatre in New York te vergezellen. De muzikant zit na een aantal jaar chemische geheelonthouding volledig vast in een creatieve dip, met het wanstaltige dus hilarische album ‘African Child’ als resultaat. Volgens de critici het ergste wat Afrika is overkomen sinds hongersnood en apartheid. Logisch dus dat Aldous volledig de weg kwijt is en die door middel van zoveel mogelijk drugs weer probeert te vinden.

Wat volgt is een roadmovie waarbij de pogingen van Green om de rocker op elk mogelijke manier naar de Greek te krijgen bij vlagen zeer lachwekkend  zijn. Een hoop seks, drugs en rock and roll dus om maar eens een megacliché van stal te halen. Zo ben ik dan ook wel weer.

Uiteraard, zoals alle bromance films waar Judd Apatow een vingertje in de pap heeft, is ook hier weer een soort goedbedoelde moraal verstopt in de film, maar deze overschaduwt gelukkig de grappen en grollen niet. Natúurlijk weten we al dat je er wel komt als je maar in jezelf gelooft… Ook is de speelduur weer een tikkie aan de lange kant, waardoor de film wat trekkerig wordt. Maar regisseur Nicholas Stoller weet wat belangrijk is bij komedies, goede grappen. En die zijn er in overvloed. Dus The Greek is dan misschien wat minder geslaagd dan voorganger Sarah Marshall, de film is zeker de moeite waard.


"Logisch dus dat Aldous volledig de weg kwijt is en die door middel van zoveel mogelijk drugs weer probeert te vinden."