The Twilight Saga: New Moon

Ondanks dat ik  zowel deel 1 als deel 2 van de Twilight saga uit heb weten te kijken, ben ik waarschijnlijk de minst geschikte persoon om iets zinnigs over deze film te zeggen. Ik heb namelijk noch een vagina, noch ben ik onder de veertien jaar oud. Toch ga ik – eigenwijs als ik ben – een poging wagen uit te vogelen waarom deze bloedeloze vampierfilms zo onwijs populair zijn.

Ik denk dat het komt omdat weerwolfjongen Jacob (Taylor Lautner, een soort Latino Matt Damon lookalike) een behoorlijk gespierd torso heeft en dat zo’n 98% van de film toploos aan de soppende doelgroep toont. Verder zal het iets te maken hebben met de onmogelijke driehoeksliefde tussen deze Jacob, glinstervampier/honderdjarige pedofiel Edward en labiel emomeisje Bella. Het klassieke West Side Story-thema dus, maar dan met vampiers en weerwolven…

Ach… ik weet het ook eigenlijk niet. Ik staak hierbij mijn poging, want CHRISTUS wat een beroerde film is New Moon. Het tempo is tergend langzaam, als hele dikke obstipatiepoep door een minuscuul trechtertje. De special effects zijn ook werkelijk om te grienen zo slecht, alsof ze bij Underworld nog wat weerwolfmodelletjes uit de digitale prullenbak gevist hebben. Het acteren van K-Stew en R-Patz, zoals ze liefkozend door Twilight-fans (zie boven) genoemd worden, valt in de categorie kijk-mij-eens-bloedserieus-oscaracteren-dus-dodelijk-saai. En ook de ooit zo veelbelovende Dakota Fanning als vampiergriezeltje laat zien dat er aan deze ellende aan bronmateriaal geen eer valt te behalen.

Maar nu de hamvraag.

Ben ik masochistisch genoeg om deel drie Eclipse te gaan bekijken? Ik hou u op de hoogte…


"Het tempo is tergend langzaam, als hele dikke obstipatiepoep door een minuscuul trechtertje."