Toppers en Floppers 2017

Door Crapcorner Kees op 03/01/2018 in Reviews

Ik heb mijn lieve Crapcornerlezertjes niet bepaald verwend dit jaar, dus om mijn schuldgevoel enigszins in te dammen zijn hier mijn Toppers en Floppers van 2017.

Lees verder >>

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Door Crapcorner Kees op 16/05/2017 in Reviews

De A-holes zijn terug! De kleurrijkste types uit de Marvel-stal maken zich op voor een nieuw avontuur. De Guardians zijn namelijk ingehuurd door de goudkleurige Sovereign om een stel superbatterijen te beschermen tegen een of ander tentakelmonster. Terwijl baby Groot zijn liefde voor dans tentoonspreidt vormt dit gevecht het intro van Volume 2.

Lees verder >>

Unlocked (2017)

Door Crapcorner Kees op 04/05/2017 in Reviews

Unlocked is zo'n film waarvan je constant het idee hebt dat je hem al eens eerder gezien hebt, maar dan beter. Er is maar weinig origineels te ontdekken in de terreur-thriller van regisseur Michael Apted (The World is not Enough).

Lees verder >>

Fast & Furious 8 (2017)

Door Crapcorner Kees op 03/05/2017 in Reviews

Het draait in de Fast & Furious-films om twee dingen: respect en familie. Wanneer Dominic Toretto (Vin Diesel) gechanteerd wordt om vuile klusjes op te knappen voor überhacker Cipher (Charlize Theron) komen die zaken behoorlijk onder vuur te liggen. Hij komt lijnrecht te staan tegenover zijn eigen team. De harmonie is dus ver te zoeken in de anders zo knusse surrogaat-familie van het bij elkaar geraapte zooitje autofreaks.

Lees verder >>

Before I Fall (2017)

Door Crapcorner Kees op 30/04/2017 in Reviews

Before I Fall is een onzalige kruisbestuiving van Groundhog Day en Mean Girls. Op papier (het is blijkbaar een boekverfiming) al een debiele combi, als film al helemaal geen succes.

Lees verder >>

Free Fire (2017)

Door Crapcorner Kees op 29/04/2017 in Reviews

Free Fire is regisseur Ben Wheatley's (Kill List, Sightseers, High Rise) idee van een komedie. Het is wel duidelijk na het zien van de film dat hij een nogal sadistisch gevoel voor humor heeft. En dat is geen kritiek.

Lees verder >>

Ghost in the Shell (2017)

Door Crapcorner Kees op 19/04/2017 in Reviews

Er was grote ophef na het casten van Scarlett Johansson in de hoofdrol van deze remake van de populaire jaren 90 anime. Je kunt namelijk veel van Scarlett zeggen, maar niet dat ze er ook maar enigszins Aziatisch uitziet. 'Schande' werd er geroepen. Politiek correct is deze witwasserij dan ook niet, maar als je puur kijkt naar hoe 'bankable' ze is, kun je het de financiers ook weer niet kwalijk nemen dat ze op safe spelen. Zo werkt het nu eenmaal met dit soort miljoenenproducties.

Lees verder >>

Life (2017)

Door Crapcorner Kees op 12/04/2017 in Reviews

"You had one job…" Die geinige plaatjes op internet - wie kent ze niet? - met prachitge voorbeelden van menselijk falen. Dit zinnetje spookte tijdens Life best wel vaak door mijn hoofd want oh, oh wat doen de personages hier achterlijke dingen. Een nieuwe levensvorm kweken uit wat bij elkaar geschraapte celletjes van Mars. Het leek allemaal zo opwindend en spannend, maar wanneer het schattige eencellige buitenaardse wezen zich razendsnel tot iets heel anders ontwikkelt zijn de ruimterapen supergaar.

Lees verder >>

Kong: Skull Island (2017)

Door Crapcorner Kees op 03/04/2017 in Reviews

Kong is pissed. Zit ie daar met zijn grote apenkont lekker zijn eigen business te minden, komt er een stel gesjeesde soldaten in naam van de wetenschap enorme bommen op het schedelvormige eiland gooien. Niet gek dat hij ze met helicopter en al uit de lucht mept. En toch is de enorme gorilla nog een van de vriendelijkste wezens die ze daar tegen zullen komen.

Lees verder >>

A Cure for Wellness (2017)

Door Crapcorner Kees op 13/03/2017 in Reviews

Gore Verbinski vergaarde vooral roem door het vertalen van de Pirates of The Caribbean-attractie naar een succesvolle film-franchise, maar hij heeft een behoorlijk veelzijdig repertoire waaronder de horror-remake Ring en en de vermakelijke animatiefilm Rango. Met A Cure for Wellness tapt hij uit een heel ander vaatje.

Lees verder >>

The Shaolin Cowboy 1-4 (2014)

Geoff Darrow is geniaal, maar ook een beetje een pestkop. In dit vervolg op de serie uit 2004 komt dat wel heel duidelijk naar voren.

Lees verder >>

Scalped 60

En toen was het afgelopen. 60 nummers lang hebben schrijver Jason Aaron en tekenaar R.M. Guéra (plus een paar sporadische gasttekenaars) me maandelijks verblijd met wat misschien wel een van de beste crime-comics van de afgelopen deccennia is.

Lees verder >>

Holy Terror (2011)

Frank Miller is een beetje de Geert Wilders van comicland. Een rechtse rakker was hij altijd al, maar na de aanslagen van 9-11 is hij er alleen maar meer anti-moslim op geworden. Holy Terror was eigenlijk bedoeld als Batman comic, maar DC zag daar - begrijpelijk - geen heil in.

Lees verder >>

Ziggy Marley’s Marijuanaman – 2011

Superhelden komen er in alle soorten en maten en hun krachten zijn al net zo divers. Uit het brein van Ziggy 'zoon van Bob' Marley komt de buitenaardse Marijuanaman die het onder invloed opneemt tegen boosaardige corporaties.

Lees verder >>

Hellboy: The Fury (1-3)

Damn. Hellboy-mastermind Mike Mignola laat er geen gras over groeien. Om te stellen dat er best wel veel dingen gebeuren in The Fury is dan ook het understatement van het jaar.

Lees verder >>

Crossed 3D (2011)

Het 3d virus heeft ook toegeslagen in comicland. Uitgever Avatar heeft ook gemeend om op die trend in te haken en vuurt de geïnfecteerde sicko's van Crossed in drie dimensies op de lezer af.

Lees verder >>

Clowns – Lucid Again (2017)

De sympathieke Australische punkrockers van Clowns verrasten me in 2015 compleet met het geweldige album Bad Blood. De Bronx-achtige rock werd afgewisseld met energieke snelle hardcore-punk. Nu zijn ze terug met hun nieuwste plaat Lucid Again.

Lees verder >>

FIDLAR – Too (2015)

De 3FM disc-jockeys doen momenteel verwoede pogingen om West Coast van FIDLAR radio-fähig te maken. Geen idee of het ze gaat lukken maar ik juich het initiatief van harte toe. Dat zijn per draaibeurt toch weer 2 minuten die niet gevuld kunnen worden met Justin Bieber.

Lees verder >>

Refused – Freedom (2015)

Hoe volg je een plaat op die zijn tijd zó ver vooruit was dat hij achteraf als classic gezien wordt? De Zweedse hardcore pioniers Refused wisten het ook niet en de band ging dan ook al een paar jaar na het uitbrengen van The Shape of Punk to Come uit elkaar. Zeventien jaar en een succesvolle reünietour later wagen ze een dappere poging met Freedom.

Lees verder >>

’68 – In Humor and Sadness (2014)

Josh Scogin (ex-zanger van Norma Jean en The Chariot) houdt wel van een beetje opschieten. The Chariot was amper uit elkaar of hij kondigde zijn nieuwe project, het powerduo '68, alweer aan.

Lees verder >>

Orgaanklap – Kwarktassen (2014)

Lekker lompe rammelpunk van Nederlandse bodem. Nou ja, rammelen doet het eigenlijk helemaal niet zo heel erg, stiekem kunnen ze wel een beetje spelen. Zuigen, zompen, duwen en trekken, dat wel.

Lees verder >>

Babymetal – Babymetal (2014)

Dat kan natuurlijk alleen uit Japan komen. Drie schattige meisjes die mierzoete J-Pop liedjes zingen ondersteund door lompe death-metal. Alsof je K3 met Slipknot mixt. Inclusief kekke dansjes.

Lees verder >>